Osteopati

Osteopati är ett system för diagnostisering och behandling av besvär relaterade till kroppens rörelseorgan. Osteopaten har som främsta mål att återupprätta kroppens funktion så att dess olika delar kan samverka på bästa möjliga sätt.

I dagsläget finns det ett stort antal behandlingsmodeller inom osteopatin och behandlingen kan därför anpassas individuellt till varje patient. Exempel på vanliga besvär som en osteopat behandlar inkluderar rygg- och nacksmärtor, ischias, axelproblem, tennis- eller golfarmbåge och smärtor i armar och ben. Idrottsskador och besvär efter whiplashtrauma kan också förbättras med hjälp av osteopati.

Vid det första besöket ställs frågor relaterade till patientens besvär och tidigare medicinska historik och därefter görs en noggrann fysikalisk undersökning. Neurologiska, mekaniska och vaskulära tester utförs för att säkerställa diagnos som sedan ligger till grund för en personlig behandlingsplan.

I de fall vi upptäcker tillstånd som inte lämpar sig för osteopatisk behandling hänvisar vi dig till lämplig specialist.

Niklas S Sposato - Osteopat M.Sc. D.O.

Telefon: 031 - 339 12 99
Mobil: 0739 - 95 51 00
E-post: niklas@ortopedmedicinska.se
Online-bokning: Länk

David Josefsson - Leg. Sjukgymnast, Osteopat D.O. BSc (Hons)

Mobil: 0709 - 42 60 77
E-post: david@ortopedmedicinska.se
Hemsida: https://www.inteont.nu/
Online-bokning: Länk

Andreas Härdner Lennartsson - Osteopat D.O. BSc (Hons)

Mobil: 0735 - 00 80 29
E-post: andreas@ortopedmedicinska.se
Online-bokning: Länk