Medicinsk akupunktur

Medicinsk akupunktur innebär terapeutisk användning av nålar för att minska smärta och stimulera läkning. Behandlingen baseras på anatomisk kunskap och neurofysiologiska förklaringsmodeller och diagnos ställs enligt ett skolmedicinskt perspektiv. På så vis skiljer sig den medicinska akupunkturen från traditionell kinesisk akupunktur, som utgår ifrån Taoistisk filosofi och läran om energisystem.

På Ortopedmedicinska Institutet använder vi oss framför allt av akupunktur för behandling av smärta och dysfunktion i muskler och leder. Nervsystemet stimuleras till att öka blodgenomströmningen, påverka läkningsprocesser och aktivera kroppens egna smärthämmande mekanismer.

Akupunkturnålar används som ett integrerat komplement till våra övriga behandlingsmetoder för att nå ett bättre resultat när det är indikerat. Vi diskuterar alltid grundligt dina besvär och utför en noggrann undersökning, bestående bland annat av ortopediska och neurologiska tester, för att kunna avgöra vilken behandling som är lämpligast för dig.

Tillstånd som svarar bra på behandling med akupunktur är till exempel smärta i leder och muskler, idrottsskador, spänningshuvudvärk och käkledsbesvär.

I de fall vi upptäcker sjukdomstillstånd som kräver annan behandling hänvisar vi dig till lämplig specialist.

Mattias Lüppert - Leg. Kiropraktor, Idrottsmassör

Mobil: 0707 - 26 89 27
E-post: mattias@ortopedmedicinska.se
Online-bokning: Länk

Niklas S Sposato - Osteopat M.Sc. D.O.

Telefon: 031 - 339 12 99
Mobil: 0739 - 95 51 00
E-post: niklas@ortopedmedicinska.se
Online-bokning: Länk