Klinisk biomekanik

Biomekanik beskriver mekanikens lagar applicerade på den levande organismen och är för samtliga yrkesgrupper inom manuell terapi ett ytterst viktigt område.

Biomekanik innefattar allt från hur två ledytor rör sig i förhållande till varandra vid rörelse till vilka krafter kroppen utsätts för i olika situationer. Med kunskap om detta kommer du exempelvis att kunna analysera hur huvudets position påverkar bröstryggens muskulatur samt hur det är lämpligast att lyfta något med så liten belastning som möjligt för ländryggen.

Denna kurs ger dig en solid och lättillgänglig grund i den mest relevanta kliniska biomekaniken för att öka din förståelse för vilka belastningar och påfrestningar kroppen utsetts för under olika aktiviteter, såväl i vårt dagliga liv som vid idrott. Kunskapen appliceras praktiskt i kliniska exempel för att ge liv till dess innebörd för allt från diagnostiskt tänkande och val av behandlingsstrategi till ergonomisk rådgivning och teknikträning för olika idrottsgrenar.

Tanken är att du ska lära dig varför smärta, dysfunktion och skada uppstår i olika vävnader i olika situationer och hur du med hjälp av din kunskap kan optimera rörelse och kroppshållning för att undvika detta.

Efter avslutad kurs förväntas du ha en grundläggande kunskap i biomekaniska principer som du ska kunna tillämpa på områden som ergonomi, styrketräning, rehabilitering, idrottsteknik, och manuell terapi. Kursen ger dig även en god grund för fördjupade studier inom biomekanik och anatomisk rörelselära.

Samtliga deltagare erhåller kursintyg i Klinisk biomekanik utfärdat av Ortopedmedicinska Institutet.

Kursinformation

Innehåll:
Kliniskt tillämpad biomekanik.
Kurslängd:
3 dagar. Totalt 21 undervisningstimmar.
Förkunskap:
Grundutbildning motsvarande massör/massageterapeut, sjukgymnast eller personlig tränare.
Pris:
4.800:- (moms tillkommer).
Kurskatalog:
För mer information om kursen klicka här.
Kursdatum:
22-24 februari 2023
Anmälan:
Anmäl dig här.